Hedningarna - svensk musik

Hedningarna är ett svensk band som spelar folkmusik med en härlig elektronisk ton. Bandet startade år 1987 men det var år 1992 som de slog igenom med sin andra platta "Kaksi!" och därefter har bandet fått många fans bakom sig. När de startade var det Björn Tollin, Hållbus Totte Mattson och Anders Norudde som var medlemmarna i bandet. Det härliga med just Hedningarna är de instrument som de använder sig av när de spelar sina låtar. Vanligtvis är det olika och lite mer speciella instrument du kan höra i deras sånger, som till exempel fiol, sälg-flöjter, tamburiner, ramtrummor och andra slagverk, men de använder sig också av även moderna samplings tekniker. Gillar du unik musik så bör du verkligen ta dig en titt på Hedningarnas musik!

Idag har bandet släppt hela sju olika plattor för allmänheten. De har också släppt två stycken samlingsalbum och två stycken EP:s. Det språk du kan höra i låtarna är mestadels svenska texter, men det förekommer också vissa låtar som är på finska. Dock sjungs det mesta på Yoik, som är en traditionell samisk sång. Musikstilen är rätt blandad, vilket verkligen gör Hedningarna till en speciell och unik grupp. Det skapar folkmusik, som är blandad med rock och elektronisk musik.

Den senaste plattan som Hedningarna släppte var 2016, och har fortfarande konserter för människor runt om i Europa. Är du ett fan av Hedningarna och ser du att de snart har en konsert som de ska spela på, då vill du med stor förmodan gå och se dem spela live! Ibland kan dock inte alltid pengarna räcka till, allt beror ju på hur din ekonomiska situation ser ut i nuläget. I dessa fall kan du ansöka ett lån utan säkerhet, så att du kan köpa din biljett till konserten. När du ska ansöka om pengar till konsertbiljetter, då bör du kolla på ett blancolån med låg ränta. Blancolån, eller privatlån som de också kallas, kräver inte att du berättar vad du ska ha pengarna till, så därför kan de gå till just konsertbiljetter till Hedningarna! Ju mindre ränta lånet har, desto mindre pengar kommer du behöva lägga ut för lånet.

Förhoppningsvis kommer Hedningarna fortsätta att skapa musik för oss som gillar mer unik musik, och eftersom musiken utvecklas så pass mycket idag, så har de dessutom möjlighet att använda sig av fler och fler instrument och speciella ljud när de skapar sina låtar.